Cute Red Flying Butterfly

8 Ağustos 2011 Pazartesi

sahura mardin yöresinden bı çörek çesidi yapalım

İşte ramazan ayında sofranızda bulundurmak isteyeceğiniz bir çörek tarifi daha, külünçe tarifi. Lezzetine doyamayacağınız bu tarifi yapmak için sabırsızlanacaksınız.
Külünçe malzemeleri500 gr un
1 çay kaşığı mahlep
Yarım kibrit kutusu yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tarçın
125 gr tereyağı
1 kahve
fincanı ayçiçeği yağı
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Külünçe hazırlanışıKülünçe:
Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayıh. Yaş mayayı ılık suda eritin.
Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, ayçiçeği yağı, maya ve tuzu ilave edin. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında 6 cm çapında yuvarlak hamurlar hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis yapın.
Külünçe artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder